Корисні поради при роботі з фарбою

Як працювати з олійною фарбою?
1. При фарбуванні масляною фарбою отримати матову поверхню можна додавши у фарбу 40% розчин господарського мила з розрахунку 1 шматок на 3 літри фарби. Мило стругають стружкою, заливають водою (щоб вона злегка покривала) і нагрівають, поки воно не розчиниться. Потім, помішуючи, додають у фарбу.
2. Якщо на шарі фарби утворилася плівка, проціджувати її зовсім не обов'язково. Ви можете опустити в банку шматок капронової панчохи, і пензлик вмочати прямо через панчоху.
3. Якщо ви хочете пофарбувати стіни, треба спочатку видалити шпателем стару фарбу, попередньо змочивши стіни водою. Після того,як всі висохне, замазати всі тріщини. Потім прогрунтувати стіну в горизонтальному, а потім і в вертикальному напрямках. Фарба для стін готується також як і побілка для стелі. Підбір кольорів і відтінків фарби перевіряється на шматку скла, який потім підсушується на слабкому вогні. Фарба занадто темна - треба додати трохи крейди. Світлу фарбу можна зробити темніше, додавши туди кольорових пігментів.
4. Пофарбовані олійною фарбою стіни можна вимити теплою водою з питною содою, нашатирним спиртом (на 1 л води 1 столова ложка спирту), після цього протерти вологою, а потім сухою ганчіркою.
5. Щоб при ремонті квартири фарба не потрапляла на руки і не капала на підлогу, потрібно розрізати гумову грушу від спринцівки і надіти її на ручку пензля.
6 . Запах олійної фарби після ремонту швидко зникне, якщо поставити в кімнаті в двох-трьох місцях посудини з солоною водою. Можна також натерти головку часнику і залишити на деякий час у кімнаті.
7. Якщо масляна фарба від довгого зберігання покрилася плівкою , ні в якому разі не можна розмішувати її, а потрібно обережно зняти плівку. Якщо плівка порвалась, вирізати з марлі кружечок по діаметру банки і опустити на фарбу. Марля покриє клаптики плівки і опуститься разом з ними на дно.
8. Щоб масляна фарба не засихала, на її поверхню налити тонкий шар соняшникової олії.
9. Не можна зливати разом залишки різних фарб, ця суміш може після фарбування ніколи не висохнути.
10. Фарба на пензлику не засохне, якщо поставити пензлик у воду.
11. Щоб фарба, яка потрапила на підлогу, вікна, кахель, легко знімалася, потрібно перед початком ремонту покрити їх мильним розчином (20-30 г мила на 1 л води).
12. Нові пензлі перед роботою рекомендується обмотувати на 2 /3 довжини волосся шпагатом.
13. Щоб на новому пензлику не випадала щетина, його потрібно потримати день-два у воді. Або забити в патрон ручки невеликий дерев'яний клин. Ви можете знявши патрон налити в нього трохи лаку або масляної фарби.
14. Масляна фарба на засохлому пензлі легко знімається, якщо опустити її в банку з нашатирним спиртом, гасом, скипидаром або іншими розчинниками.
15. Пензлик після клейової фарби добре промивається, якщо опустити її в теплу воду з невеликою кількістю соди, потім прополоскати і підвісити щетиною вниз.

Робота з грунтовками.
Грунтовки - це якісна основа для будь-яких обробних робіт. Що б будівельник не зібрався робити - клеїти шпалери, штукатурити або пофарбувати стіни або навіть покласти плитку - у першу чергу слід подбати про ретельну підготовку поверхні. Тільки тоді покриття прослужить довгі роки, не приносячи абсолютно ніяких клопотів.

Грунтовки застосовуються в будівництві для захисту різних дерев'яних, металевих, бетонних та інших поверхонь. Так само вони використовуються для їх попередньої підготовки перед нанесенням декоративних оздоблень, клею, емалей і фарб. Вона глибоко проникає в будь-які поверхні - дерево, метал або бетон. Вона покращує зчеплення поверхні з нанесеними матеріалами, забезпечить рівномірний накладення і краще вбирання фарби, шпаклівки, штукатурки, клею для шпалер. Можна виділити наступні властивості, загальні для всіх видів грунтовок :
  • Вони мають гарну адгезію (зчепленням) для всіх рекомендованих поверхонь;
  • Після висихання не утворюють ізолюючої плівки;
  • Отримуване покриття є міцним, забезпечує хорошу адгезію з подальшими оздоблювальними матеріалами;
  • Мають гідрофобні властивості, тобто вирівнюють поглинаючі властивості поверхні, що забезпечує рівномірне нанесення наступних матеріалів.
Ще одне завдання, яку успішно виконують дані матеріали - оберігання поверхні від зовнішніх пошкоджень і несприятливого впливу.

Вибір грунтовки багато в чому визначається властивостями поверхні, на яку вона буде наноситися. Розрізняють такі види: антикорозійні, антисептичні, просочувальні, а також для глибоко проникнення. Остання застосовується для обробки гіпсокартону перед наклеюванням на нього керамічної плитки, а також для зміцнення мінеральних поверхонь.

Так само їх можна розділити і за типом робіт: є грунтовки для зовнішніх, внутрішніх , фасадних робіт. Таким чином, сучасні матеріали для грунтування поверхонь і підготовки їх до остаточної обробки виконують безліч функцій і створені для різних матеріалів поверхонь, а також для ремонту в самих різних умовах.
Ваша IP адреса: 3.143.244.83
Google+
Copyright © 2024 ТзОВ Фірма ЛАВІСС. Powered by Zen Cart