Інструкція з вкладання блоків "Porotherm"

Для якісного виконання кладочних робіт в обов'язковому порядку необхідно вирівняти основу під перший ряд блоків. Вирівнювання виконують звичайно цементним розчином. Для контролю горизонтальності використовують водяний рівень чи нівелір.
Слід пам'ятати, що нерівна основа не дозволить якісно і швидко виконати кладку. Для запобігання підтягування капілярної вологи перед початком робіт з кладки влаштовують гідроізлоляцію.
Для кладки зовнішніх однорядних стін використовують спеціальний теплоізолюючий або звичайний кладочний розчин. Зерна заповнювача повинні бути не більше 3 мм. Рухливість розчину повинна бути 7 - 8 см.
Під час кладки при застосуванні теплозберігаюче розчину температура навколишнього повітря повинна бути не нижче, ніж +5 ° С. Перед кладкою блоки необхідно змочувати водою, щоб вони не поглинали інтенсивно вологу з розчину.
Кладку зовнішніх стін починають від кутів. Кути виконуються тільки з цілих блоків, з додаванням половинок і кутових блоків, а також тільки половинок.
Добірні елементи оримують шляхом прирізки при відсутності готових. В кожному куті виводять кладку на три ряди до того, як виконують кладку стіни між ними.
Кладочний розчин використовується тільки в горизонтальних швах. Товщина шару розчину повинна складати від 8 до 15 мм, оптимально 12мм. Розчин необхідно вистилати на всю товщину стіни без пропусків та пустот.
Блоки, укладені в кладку, з'єднуються між собою пазогребневим з'єднанням. Бічні поверхні мають трапецевідний пазогребневі профіль, що забезпечує зчеплення блоків з площини стіни. Щоб уникнути перекосів, блоки необхідно вставляти зверху в пази вже покладених у кладку елементів і тільки після цього опускати на розчин.
У процесі кладки стін використовують причалку (шнур муляра), яку натягують між кутами. Блок, що вкладається підганяють до висоті шнура і положенню інших блоків, використовуючи гумовий молоток.
Контроль вертикальності стін треба проводити на кутах при допомогою відвісу після виконання кожного ряду пустотних блоків. Контроль горизонтальності кладки між кутами виконується за допомогою причалки (шнура муляра).
Кладка блоків з пазо-гребеневої поверхнею бічних граней виконується без використання розчину у вертикальних стиках. Проте з цього правила є два виключення:
1. Необхідно наносити розчин на бокову поверхню пустотного блоку укладається в кутку до фронтальної поверхні блоків покладених перпендикулярно
2. між прирізати і цілим блоком також використовують розчин.
Пустотілі блоки Porotherm слід укладати таким чином, щоб вертикальні стики між ними були зрушені відносно один одного в сусідніх рядах на пів цегли. У стінах з повнорозмірних елементів (не прирізаних) зсув з'єднань повинен становити, принаймні - 10 см, а за наявності прирізаних до необхіного розміру блоків не меше 4 см.
Якщо довжини стін, простінків і прорізів не кратні модулю, то необхідно виконувати прирізку блоків
під потрібний розмір. У цьому випадку окремі блоки слід прирізати «за місцем», т.е по розміром який вийшов після укладання цілих блоків. Для різання можна застосовувати електромеханічну ручну пилку типу «Алігатор», наприклад виробництва компанії DeWALT, або дискову станкову пилу.
Внутрішню несучу стіну найкраще зводити одночасно із зовнішньою стіною. Перший ряд блоків внутрішньої стіни укладають впритул до зовнішньої стіни на розчині, наступний ряд укладають, заводячи блок внутрішньої стіни на глибину 10 - 15 см в зовнішню стіну, для чого підрізають блок зовнішньої стіни. З'єднання повинне бути утеплено на 5 см утеплювачем. Якщо внутрішня стіна буде зводитися пізніше, то необхідно передбачити «штроби».
Перегородки кладуть зазвичай після зведення несучих (зовнішніх і внутрішніх) стін, проте слід заздалегідь встановити в них сталеві оцинковані анкери. Вони необхідні для сполучення перегородки з несучою стіною.
Свердлити дрилем можна звичайним коронарним свердлом, але безуданим способом. Стіни обов'язково оштукатурюються зовні і всерединію Для штукатурки використовують вапняні і цементно-вапняні розчини. Зовнішню поверхню покривають декоративною штукатуркою або фарбують фасадними фарбами.


Ваша IP адреса: 18.118.140.108
Google+
Copyright © 2024 ТзОВ Фірма ЛАВІСС. Powered by Zen Cart